Viinitilat

 

Dourakis valmistaa laadukkaita viinejä viinitilallaan Alikampos kylässä, joka sijaitsee Hanian alueella, Kreetan saarella. Perheviinitilaa ympäröi upeat viinitarhat, joista he tuottavat laatuviinejään.

Dourakis viinitila on perustettu vuonna 1988 kun perheen isä Andreas muutti perheineen sukutilalleen. Tätä ennen hän oli opiskellut viineistä ja työskennellyt vuosia muilla viinitiloilla. Hänelle oli unelma ja visio tuottaa laadukkaita viinejä rikkaalta maaperältään. Vuonna 2007 perheen aikuiset lapset Evie ja Antonis tulivat mukaan perheen viiniyritykseen.

Viininviljely juontaa juurensa tuhansien vuosien taakse Minoalaiseen sivilisaatioon. Myrskyisän Kreetan historian vuoksi viininviljelyä on ollut haasteellista tutkia, mutta vuodesta 1980 lähtien Dourakis viinitila on tutkinut maaperäänsä ja parantaneet tietämystään viinitarhoistaan. Suurin osa viinitarhoista on istutettu savi- ja kalkkimaahan, joka on auttanut kasvattamaan uskomattomia rypäleitä.

www.dourakiswinery.com


 

 

Klados valmistaa laadukkaita viinejä boutiqueviinitilallaan Skepastin kylässä, joka on noin 25 km Rethymonista, Kreetan saarella. Perheviinitilaa ympäröi upeat viinitarhat, joista he tuottavat upeita laatuviinejään.

Kladoksen perhe on valmistanut viinejä vuodesta 1997. Perustaja Manolis Klados on koulutukseltaan viinintutkija ja kemisti. Hänellä on yli 35-vuoden kokemus viinialasta. Hän on myös yksi viininvalmistuksen edelläkävijöistä Rethymnonin alueella. Hänen poikansa Stelios oppi viinialan jo hyvin nuorena. Stelios valmistui kemistiksi Kreetan yliopistolta ja viinitutkijaksi Piacenzan yliopistosta, Italiasta.

Monipuolisia viinejä valmistetaan Kreetan alkuperäisistä lajikkeista kuten punaisista Kotsifali ja Liatiko rypäleistä sekä valkoisista rypäleistä kuten Vidiano ja Muscat of Spinas. Viinitila valmistaa myös kansainvälisistä rypälelajikkeista viinejä kuten Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc.

www.kladoswinery.grManousakis valmistaa laadukkaita viinejä viinitilallaan Vatolakkoksen kylässä, joka sijaitsee Hanian alueella, Kreetan saarella. Viinitilaa ympäröi upeat viinitarhat ja viiniviljelmiä suojaa Länsi-Kreetan Lefka Ori/Valkoiset vuoret.

Manousakis viinitila sai alkunsa, kun perheen isä Ted Manousakis palasi Amerikasta synnyinmaahansa Kreetalle. Manousakisin viinitilan ensimmäiset viinitarhat istutettiin vuonna 1993. Viininvalmistus on Kreetalla vahva perinne ja Valtolakkoksen kylässä viini on elämäntapa. Tedin tytär Alexandra tuli Amerikasta vuonna 2007 ja hän on mukana viinitilan toiminnassa hänen miehensä kanssa.

Viinitila joka valmistaa maailmanluokan viinejä oli Tedin unelma ja mikä toteutui. Pieni viinitila vuorten juurelta on kasvanut kukoistavaksi viinitilaksi. Manousakiksen filosofia on viiniköynnösten huolellinen ja luonnonmukainen viljely. Rypäleiden maut yhdistyvät luonnon yrttien kanssa, saaden vertaansa vailla olevia makuja. Jokainen viinipullo vangitsee vehreän saaren luonnetta ja Lefka Orin rinteitä.

Manousakiksen viinitiimi on huolellisesti valittu ja siihen kuuluu viini asiantuntijoita eri maista. Viiniköynnöksiä viljellään ja viinejä tehdään myös kansainvälisistä Välimeren alueen lajikkeista kuten Syrah, Grenache, Mourvèdre ja Roussanne.

www.manousakiswinery.com